Ön itt áll: Főoldal Az oldalról Sajtóanyag Fenntarthato.hu 1 oldalban magyarul
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek

Fenntarthato.hu magyarul

Fenntarthato.hu 1 oldalas leírása magyarul.

Fenntarthato.hu

A portál célja fenntartható életvitel elterjedésének támogatása, leíró részek (szakmai, gyakorlati ismeretek), valamint adatok (termék, cég adatok) tudásbázis alapon történő fejlesztésével.

Az alkalmazott informatikai rendszer Zope, Plone és Wiki alkalmazásokat használ, melyek lehetővé teszik, hogy megfelelő jogosultsággal bárki fejleszthesse a tartalmi indormációkat.

A portál építésénak első elemeként a Területfejlesztés-Házépítés-Építési termékek, továbbiakban Fenntartható építés területén építjük adatbázist és közlünk leíró részeket.
A közölt információk nagy mértékben támaszkodnak az 1998 óta fejlesztett Környezetkímélőbb Építés Adatbázisára - KÖRKÉP (www.foek.hu/korkep), mely az egyik legnagyobb hazai specifikus portál. A KÖRKÉP méreteire és látogatottságára jellemző, hogy 2003 végén 6004 file-ban 74,2 MB információt tárolt, melyet 2003 év folyamán 67.619 egyedi látogató tekintett meg, 991 257 oldal sikeres letöltését regisztráltunk.

A FENNTARTHATO.HU portálnak a fenntarthatóság elméletének és gyakorlatának terjesztése során önmagát is fenn kell tartania. A felmerülő költségeket három forrásból fedezi:
1) Az oldalakon MINDEN rendelkezésre álló információt térítés mentesen nyílvánosságra hoz, amit bárki fejleszthet. Az adott oldalhoz kapcsolódó információk testre szabását, azonban a szabad szoftverek üzleti modellje szerint csak térítés ellenében tudja megtenni az oldalakat fejlesztő szakértő team.
2) Az oldalak fejlesztése során többször kell nagyléptékű tartalomfejlesztést megvalósítani, ami csak pályázati támogatásokból valósítható meg. Ezen célok érdekében az üzemeltető, a Független Ökológiai Központ Alapítvány (FÖK) folyamatosan pályázik hazai és Európai Uniós források elnyeréséért.
3) Az oldalak fejlesztése céljából (a sokszor szükséges pályázati önerő biztosítása érdekében) magánszemélyek és cégek részére támogatási konstrukciókat kínál, melynek részletei a fenntarthato.hu/epites/tamogatas/index oldalon tekinthető meg.

A FENNTARTHATO.HU portálon 2005-ben 1.385.000 oldalletöltés mellett több, mint 83.000 egyedi látogatót regisztráltunk.

A portál üzemeltetője a Független Ökológiai Központ Alapítvány (www.foek.hu).
Kapcsolatfelvétel ügyében keresse Medgyasszay Pétert, vagy Dékány Dánielt.

Budapest, 2006. 03. 13.Nem publikált oldal: Ezt az oldalt a FÖK munkatársai nem ellenőrizték.
Készítette: Medgyasszay Péter, 2004.05.31. 12:17
Utoljára módosítva: ddekanyadm, 2006.03.14. 12:16


Creative Commons License

A fenntarthato.hu oldalainak tartalma Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-úgy add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Ha az itt található anyagokat ezzel ütköző módon szeretné felhasználni, lépjen velünk kapcsolatba!