Ön itt áll: Főoldal Hírek Újabb gázvezeték Oroszország felé...
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek

Újabb gázvezeték Oroszország felé...


A magyar gázellátásban a következő években sem alakul ki komoly versenyhelyzet, miután a MOL év elején megállapodást kötött az orosz Gazprommal egy gázvezeték építéséről – mondta Gyürk András. A fideszes európai parlamenti képviselő szerint a Blue Streamről szóló megállapodással „Magyarország a Gazprom foglyává vált".


Az orosz vállalat drágábban adja a gázt Magyarországnak, mint Franciaországnak. Ennek oka, hogy a franciák más versenyképes forrásból is hozzájuthatnak az energiahordozóhoz – mondta Gyürk András.

Magyarországnak most nincs más partnere, ezért furcsa, hogy a magyar kormány támogatásával egyezett meg a MOL és a Gazprom az új vezeték, a Blue Stream építéséről - tette hozzá a fideszes EP-képviselő, aki szerint ezzel tovább nő az ország függősége az orosz cégtől.

Gyürk András egyetértett azokkal az elemzői véleményekkel, amelyek szerint a megállapodással "Magyarország a Gazprom foglyává vált".

Ez egyértelműen ellentétes a nemzeti és az uniós energiapolitikai érdekekkel is – tette hozzá a politikus.

Teljes cikk: MNO
Publikált oldal: Ezt az oldalt a FÖK munkatársai tartalmilag megfelelőnek ítélték.
Publikálás dátuma: 2006.08.28. 07:28
Készítette: Medgyasszay Péter, 2006.08.28. 06:26
Utoljára módosítva: ddekanyadm, 2006.08.28. 07:57


Creative Commons License

A fenntarthato.hu oldalainak tartalma Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-úgy add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Ha az itt található anyagokat ezzel ütköző módon szeretné felhasználni, lépjen velünk kapcsolatba!