Ön itt áll: Főoldal Hírek Építészeti-Épületenergetikai Nagydíj
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek

Építészeti-Épületenergetikai Nagydíj

A Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű kampány keretében a Magyar Energia Hivatal Építészeti-Épületenergetikai Nagydíjat alapított. A pályázat célja, hogy az energiaellátás biztonsága és az energiaimport függőség csökkentése érdekében ösztönözze az építészeket környezettudatosságra és a megújuló energiaforrások alkalmazására.

Az energiabiztonság javításához nélkülözhetetlen, hogy hazánk mérsékelje az energiaimporttól való jelentős függőségét. Az Európai Unió klíma- és energiapolitikai céljaival összhangban javítani kell az energiahatékonyságot, és növelni kell a megújuló energiák hasznosítását. Az elmúlt időszakban a Hivatal az államigazgatáson belül komoly szerepet vállalt a megújuló energia hasznosítása és környezettudatos gondolkodás további terjedésének elősegítése terén. Támogatásával számos kutatás valósult meg a témában.

Az év elején kiadott „Nemzeti Energiastratégia 2030” egyik fő prioritásának tekinti az állami szerepvállalás erősítését a szemléletformálás területén is. Ennek jegyében indította el a Magyar Energia Hivatal a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztöntő kampányát, melynek egyik célja felhívni a figyelmet arra, hogy egy épület környezetbarát volta a tudatos tervezéssel kezdődik.

Az épületek által okozott energiaterhelés csökkentéséhez elengedhetetlen tudatos tervezés elismerése és ösztönzése érdekében, a MEH díjazni kívánja az ökologikus építészeti jegyeket magán viselő épületeket, illetve a példamutató tervezői gondolkodást. Pályázni lehet olyan Magyarországon felépült épülettel, funkcióra és léptékre tekintet nélkül, amely magán tudja az energia- és környezettudatos ismérveket.

A Nagydíjjal kapcsolatos minden információ megtalálható a Magyar Energia Hivatal honlapján, a http://www.eh.gov.hu/kozerdeku-adatok-2/a-magyar-energia-hivatal-kozlemenyei/446-takarekoskodj-a-fold-energiajaval.html címen.

 

 

Publikált oldal: Ezt az oldalt a FÖK munkatársai tartalmilag megfelelőnek ítélték.
Publikálás dátuma: 2012.03.27. 20:00
Készítette: Medgyasszay Péter, 2012.03.27. 19:56
Utoljára módosítva: Medgyasszay Péter, 2012.03.27. 19:57


Creative Commons License

A fenntarthato.hu oldalainak tartalma Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-úgy add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Ha az itt található anyagokat ezzel ütköző módon szeretné felhasználni, lépjen velünk kapcsolatba!