Ön itt áll: Főoldal Hírek Megkezdődött a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia társadalmi egyeztetése
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek

Megkezdődött a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia társadalmi egyeztetése

Megtárgyalta és társadalmi vitára bocsátotta a Kormány a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia tervezetét, amelynek fő célkitűzése, hogy elősegítse a hazai társadalmi-gazdasági-környezeti folyamatok összességének, azaz országunk fejlődésének közép-, illetve hosszú távon fenntartható pályára való áttérését – figyelembe véve a hazai adottságokat és a tágabb folyamatokat, feltételeket.

"Az Európai Tanács 2006. június 16-i csúcstalálkozóján fogadta el az Unió megújított Fenntartható Fejlődési Stratégiáját (letölthető pdf). Ez a dokumentum a tagállamok számára előírta Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégiák elkészítését illetve megújítását, illetve az azokhoz kapcsolódó kétéves Akciótervek elkészítését.

A most társadalmi vitára bocsátott Stratégia a fenntartható fejlődés koncepciójára, szemléletére és értékrendjére építve hosszú távú, átfogó, folyamatosan felülvizsgálandó és megújítandó keretet nyújt a hazai ágazati, fejlesztési és más stratégiák, programok, tervek számára.

A Stratégia végleges változatának elkészítéséhez ezúttal is számítunk a szakmai, érdekképviseleti, társadalmi szervezetek, a gazdasági, az önkormányzati és a civil szféra képviselőinek javaslataira, véleményére.

A Stratégia tervezete, illetve a hozzá tartozó kérdőív és a kitöltési útmutató letölthető erről az oldalról. A véleményeket 2007. május 31-ig várjuk az nffs@meh.hu e-mail címen.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy véleményét, szövegszerű javaslatait az alább letölthető kérdőív kitöltésével juttathatja el hozzánk. Ezen kívül lehetőséget nyújtunk arra, hogy szövegszerű változásra tett javaslatait a szöveges formátumban letölthető dokumentumban, változáskövető („korrektúra mód” vagy „track changes”) használatával küldje meg számunkra a fenti e-mail címre.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia társadalmi egyeztetése során beérkező javaslatokat, észrevételeket az átláthatóság elvének megfelelően mindenki számára elérhetővé tesszük az Ügynökség honlapján.

Nemzeti fenntartható fejlődési stratégia [pdf, 588 kbyte]

Nemzeti fenntartható fejlődési stratégia [rtf, 572 kbyte]

Kérdőív [rtf, 150 kbyte]

Útmutató [pdf, 89 kbyte]

2007. 04. 26."


Forrás: NFÜ honlapja
Publikált oldal: Ezt az oldalt a FÖK munkatársai tartalmilag megfelelőnek ítélték.
Publikálás dátuma: 2007.04.27. 16:16
Készítette: Kovács Bence, 2007.04.27. 14:54
Utoljára módosítva: ddekanyadm, 2007.04.27. 15:16


Creative Commons License

A fenntarthato.hu oldalainak tartalma Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-úgy add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Ha az itt található anyagokat ezzel ütköző módon szeretné felhasználni, lépjen velünk kapcsolatba!