Ön itt áll: Főoldal Felhasználók Kun-Szabó Tibor mappája A Katrina hurrikán tönkretette a nagy ipari üzemek termelését a “Gulf Coast”-on
Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát?
Új felhasználó?
Támogatóink

2009-ben:

Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson
és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.

norway grants
eea grants
NFUKvVM

2007-ben:

Környezevédelmi és Vízügyi Minisztérium

2006-ban:

Környezevédelmi és Vízügyi Minisztérium
Naplopó Kft.
Nemzeti Civil Alapprogram
Soros Alapítvány
Szakszer Kft

2005-ben:

Kardos Labor
Naplopó Kft.
Orange6 Kft.
Seeger Engeneering AG
Soros Alapítvány

2004-ben:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Naplopó Kft.
Nemzeti Civil Alapprogram
Szakszer Kft.

2003-ban:

Környezevédelmi és Vízügyi Minisztérium
Szakszer Bt.
Szécsi Ilona

S. P. Office Kft.
Irtekis Kft.

 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek

A Katrina hurrikán tönkretette a nagy ipari üzemek termelését a “Gulf Coast”-on

A Katrina hurrikán által a gulf coast-on okozott károk az ipari üzemekben jelentősek. A cikk a nyersolaj-finomítókkal, erőművekkel, távvezetékekkel, áramelátás helyreállításával, kárfelmérésekkel foglalkozik. Az industrialinfo.com hírlevelében megjelent angol nyelvű cikk tömörített magyar fordítást adom itt meg.A Katrina hurrikán tönkretette a nagy ipari üzemek termelését a “Gulf Coast”-on


HOUSTON—2005. szeptember 3. - Az Industrialinfo.com (Industrial Information Resources, Incorporated; Houston, Texas) közleménye alapján . A Katrina hurrikán hatásai alatt beszüntették sok ipari üzem működését Louisiana, Mississippi és Alabama állam legalább nyolc különböző megyéjében. 260-nál több ipari üzem található Mobile és Baldwin, Alabama, Harrison, Hancock és Jackson, Mississippi és Jefferson, Saint Charles és Plaquemine, ill. Louisiana megyékben, amelyek kb. 58.000 embert foglalkoztatnak. 


Sok nagy nyersolaj-finomító és petrolkémiai üzem elkezdte csökkenteni a termelését, és felkészült a szabályozott leállításra augusztus 26-án, pénteken, és agusztus 27-én, szombatig a legtöbb teljesen le is állt. Az érintett régióban az ipari üzemek nagyon kis része bizonyos alacsony szintű termelést folytatott, bár egyes nagy földgáz- és termékvezetékek, amelyek ezeknek az üzemeknek a nyersanyag-szállítói, gyakorlatilag korlátozott termeléssel nem szolgáltatnak. A csővezeték-társaságok agresszíven értékelik a károsodások szintjét, hogy megállapítsák, milyen javításokra van szükség, hogy biztonságosan helyreállítsák a működtetést, és ahogy ezt leírták, a “Colonial and Plantation Pipeline” nyersolaj-vezeték rendszert némileg korlátozott kapacitással, de újra indították.


Sok vállalat a mostani hétvégi Munka Napján (Labor Day) is dolgozik, hogy kijavítsák a károkat és megindítsák a termelést. A New Orleans-i székhelyű áramtermelő vállalalt, az Entergy Corporation  24 órában dolgozik, hogy kijavítsák a sérült távvezetékeket, az elektromos alállomásokat és erőműveket, amelyek a hurrikán alatt megsérültek. Az Entergy 2,7 millió fogyasztót szolgál ki –Arkansas-ban, Louisiana-ban, Mississippiben és Texasban. Ezeknek a fogyasztóknak körülbelül a fele nem kapott áramot a vihar miatt. Az Entergy áramot ad tizenegy nyersolaj-finomítónak is az érintett területen. Ezek közül a finomítók közül három nem vesztette el az áramszolgáltatást, és a vállalat visszaállította a szolgáltatást öt másiknak is. A maradék három a folyó alsó folyására esik New Orleans-tól, és komolyan károsodott az árvíztől. A vállalat bízik abban, hogy tíz napon belül helyre tudja állítani a szolgáltatást ezeknél az elöntött finomítóknál is.>


A tíz nyersolajfinomító és a két nagy etiléngyártó közül ebben a régióban, amelyek az Industrialinfo.com szerint a hurrikán miatt leálltak, majdnem a fele legalább néhány hétre üzemen kívül marad, míg három finomító már beindította a termelést, és legalább egy azon igyekszik, hogy a jövő hét elején beindítsa a termelését. A Dow Chemical Company (NYSE:DOW ) tervezte két etiléngyártó egységének a tervszerű karbantartását, amelyek Taft-ban (Louisiana) találhatók, hogy szeptember közepén beindulhassanak. Az egységek most üzemen kívül maradnak, és várható a döntés, hogy vagy újra átütemezzék a karbantartást, vagy a tervszerű karbantartást átütemezve előre hozzák annak a dátumát. Legalább 43 erőmű volt a Katrina útjában, és még mindig százezrek vannak áramszolgáltatás nélkül. Az elektromos alállomások kárainak és a szállítóvezetékek meghibásiodásinak a felmérési folyamata még hetekig tarthat, és a javítás még hosszabb idejű lesz, néhány esetben talán a több hónapot is eléri.


A pusztító Katrina hurrikán útjába eső többi ipari üzemben okozott károk mértékét még értékelik, miután a nemzetet mozgósították a  New Orleans-i és a Gulf Coast területek mentése és újjáépítése érdekében.Publikált oldal: Ezt az oldalt a FÖK munkatársai tartalmilag megfelelőnek ítélték.
Publikálás dátuma: 2005.09.05. 13:31
Készítette: Medgyasszay Péter, 2005.09.05. 12:15
Utoljára módosítva: ddekanyadm, 2005.09.05. 12:31


Creative Commons License

A fenntarthato.hu oldalainak tartalma Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-úgy add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Ha az itt található anyagokat ezzel ütköző módon szeretné felhasználni, lépjen velünk kapcsolatba!